Island Hopping 4 Kanaaleilanden

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

De Kanaaleilanden zijn een groep prachtige eilanden die je eigenlijk alleen maar kan leren kennen door van eiland naar eiland te varen en te genieten van alles wat er te ontdekken valt.

Hoe geraak ik er?

Tijdens deze reis rijd je met de eigen wagen naar St-Malo in Bretagne. Daar rijd je de ferry op om de afstand van ruim twintig kilometer naar het eiland Jersey te overbruggen. Vanaf daar volg je verder met de eigen wagen onderstaand reisschema dat je naar de mooiste plekken van de Kanaaleilanden brengt. Daarna keer je vanuit Guernsey met de ferry weer terug naar St-Malo. De ferry-overtochten van en naar de Kanaaleilanden zijn niet inbegrepen in de prijs, maar we helpen je graag met de boeking. 

 

Jouw reisschema

Dag 1

Dag 1: Jersey

Aankomst op Jersey en check-in in het hotel van je keuze. Neem het welkomstpakket met 10 pancards voor parkings in Jersey, vouchers en routes in ontvangst. Afhankelijk van je aankomstuur kun je de omgeving van je hotel al verkennen.

Dag 2

Dag 2: de Zuidkust & Mont Orgueil Castle

Geniet van deze eerste vakantiedag met een rit langs de  Zuidkust naar Gorey, een mooi havenplaatsje met veel  kleine winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Bekijk de unieke 17 meter hoge dijk en geniet van het schouwspel van eb en vloed met zijn grote verschillen. Bezoek Mont Orgueil Castle dat als het ware Gorey domineert. Het kasteel diende 600 jaar lang als afweer tegen aanvallen van de Fransen en is een bezoek meer dan waard.

Dag 3

Vrije dag

Vandaag kun je kiezen wat je zelf graag wil doen. Je kunt gaan wandelen of fietsen in de prachtige natuur, relaxen op het strand of een terrasje, gaan winkelen in St Helier of één van de pittoreske havenstadjes zoals Gorey of St Aubins. Zin om wat geschiedenis op te snuiven ? Breng dan zeker een bezoekje aan de Jersey War Tunnels die het ware verhaal vertellen van de bezetting van Jersey door de Duitsers in WO II. 

Dag 4

Guernsey

Vandaag maak je de overtocht naar dat andere grote eiland van de Kanaaleilanden: Guernsey. Bij aankomst check je in in het hotel van je keuze. Ook hier wacht je een welkomstpakket, met vouchers en informatie, aan de receptie. Nadien heb je tijd om St Peter Port,de hoofdstad van Guernsey te verkennen of eventueel al een mooie natuurwandeling te ondernemen.

Dag 5

Guernsey

Geniet van een dag om volop de geschiedenis van Guernsey te ontdekken. Met uw Discovery Pas heb je toegang tot Castle Cornet, Fort Grey en het Guernsey Museum in Candie. Tijdens deze dag is er voor elk wat wils. Castle Cornet alleen bestaat al uit 5 verschillende musea gaande van The Story of Castle Cornet over het Maritime Museum tot het Royal Guernsey Militia Museum. Maar vooral ook het uitzicht vanaf het kasteel op St Peter Port en de eilanden net uit de kust zijn spectaculair. 

Dag 6

Daguitstap naar Herm

Het eiland Herm ligt op een steenworp afstand van de kust van Guernsey. Ga aan boord van een van de ferries die je naar het autovrije eiland brengen met witte stranden en pittoreske gebouwen. De kustpaden van Herm kun je, op enkele uren tijd, volledig verkennen. De gemakkelijke route brengt je naar het adembenemende Shell Beach met zand dat bestaat uit miljoenen kleine schelpfragmenten en ongelofelijk helder water. Verder langs de kust vind je Belvoir Bay, een fijne, beschermde baai.

Dag 7

Daguitstap naar Sark

Sark, het vierde grootste eiland van de Kanaaleilanden ligt op korte afstand van Guernsey. Het is een mooi plateau eiland met een bevolking van om en bij 600 inwoners. Er is geen luchthaven en geen auto´s. Sark heeft een spectaculaire 35 km lange kustlijn met ontelbare baaien, groene kliftoppen en kustwegen. De mooie kliffen beschermen zandstranden en inhammen. Er zijn verschillende manieren om het eiland te ontdekken: per koets, per fiets of te voet.

Dag 8

Vertrek

Je keert met de ferry terug naar St-Malo en naar huis.

Gallia, Island Hopping at ease (budget: GBBTJE4A, standaard: GBBTJE4B, luxe: GBBTJE4C)
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

580

p. p. (eigen wagen)
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 7 overnachtingen in de hotelformule van uw keuze met ontbijt
 • welkomstpacks in Jersey en Guernsey met kaarten
 •  info en paycards voor Jersey
 •  inkom Mont Orgueil Castle
 • retourferry Herm
 • retourferry Sark
 • een documentatiemap
 • BTW
 • bijdrage Garantiefonds Reizen.
 • vervoer naar Jersey,
 • vervoer tussen Jersey en Guernsey
 • niet vermelde maaltijden en bezoeken
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.