5 daagse - Autorondreis 'Zuid-IJsland'

5 daagse - Autorondreis 'Zuid-IJsland'

  • € 482

  • Geen transport inbegrepen

  • 5 dagen/ 4 nachten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Ervaar als avonturier en ontdekkingsreiziger het beste wat de IJslandse natuur te bieden heeft in wintertijd. Warmwaterbronnen, spuitende geisers, indrukwekkende watervallen, glinsterende gletsjers, zwarte lava stranden, de warme Laugarvatn Fontana en het dansende Noorderlicht. Genoeg redenen om voor Ijsland te kiezen ?

Dag 1: Aankomst
Na aankomst in Keflavik rijd je naar de Hveragerdi/Selfoss regio voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 2: Zuidkust
Ontbijt in het hotel. Vandaag zullen de natuurliefhebbers hun hartje kunnen ophalen. Tijdens een tocht langs de zuidkust sta je zeker versteld van de afwisseling van bezienswaardigheden onderweg. Je kan achter de Sejalandsfoss waterval gaan staan, wandelen naar de Skogafoss waterval en je vergapen aan de ongelofelijke rotsformaties. Je rijdt langs de Zuidkust van IJsland tot aan Vik i Myrdal, een klein, charmant dorpje omringd door hoge mooie vogelklippen.  Daarna maak je een wandeling op de zwarte lavastranden aan Vik en geniet je van de aanblik van de vogelkliffen van Dyrhólaey en Reynisfjara.

Dag 3: Golden Circle en Fontana baths
Ontbijt in het hotel. Vandaag ga je op een tour langs de onmisbare hoogtepunten van Zuid-IJsland. Je rijdt langs de vruchtbare laaglanden van Zuid-IJsland en bezoekt de mooiste waterval, Gulfoss, de spuitende warmwaterbronnen in de Geysir regio en het uitzonderlijk mooie Þingvellir National Park waar het eerste parlement opgericht werd in 930. Onderweg kan je genieten van een stop aan de Laugarvatn Fontana Baths voor een relax moment in heerlijk warm thermaal water. Overnachting in Reykjavik.

Dag 4: Reykjavik - Keflavik
Ontbijt in het hotel. Maak een wandeling door Reykjavik en bezoek bezienswaardigheden zoals Perlan, de kathedraal Hallgrimskirkja, het nationaal museum, de haven maar ook de bekende wijk 101. In de namiddag rijd je richting Keflavik waarbij we je aanraden de zuidelijke weg te nemen zodat je een mooi zicht krijgt op de lavavelden van Reykjanes en onderweg de Krýsuvík warmwaterbronnen en de Reykjanesviti vuurtoren kan bezoeken. Overnachting in Keflavik. 

Dag 5: Vertrek
Ontbijt in het hotel en vertrek terug naar huis. 

Optionele excursies
Dag 2: Solheimajökull Glacier Exploration - 3,5u. Prijs per volwassene: € 115 en € 80 per kind 10-15j.
Dag 3: Silfra Snorkling Tour Þingvellir - 4-5u. Prijs per volwassene: € 216. Niet geschikt voor kinderen -12j.
Praktisch

Praktisch

Inclusief

Inbegrepen in de prijs: 4 overnachtingen met ontbijt in een standaard hotel in kamer met badkamer, inkom voor Laugarvatn Fontana, documentatiemap en landkaart IJsland en bijdrage Garantiefonds Reizen.

 

Exclusief

Niet inbegrepen: vluchten, huurwagen, niet-vermelde maaltijden, niet-vermelde inkomgelden en excursies.

Meer informatie

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik. De lijnvluchten van Icelandair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

Overnachtingen
Je verblijft tijdens deze reis in standaard categorie logies zoals bv Hotel Örk, Hotel Edhestar, Hotel Lights, Hotel Baron, Hotel Storm of gelijkaardig.
  • Gallia

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

5 daagse - Autorondreis 'Zuid-IJsland'

5 daagse - Autorondreis 'Zuid-IJsland'

  • € 482 5 dagen/ 4 nachten

Vraag een offerte aan
Peter helpt je graag verder
Peter helpt je graag verder

Peter helpt je graag verder

Selectair Check In For The World

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Beauduinstraat 44
3300 Tienen