Begeleide riviercruise Rusland

Begeleide riviercruise Rusland

 • € 3350

 • Geen transport inbegrepen

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Dé ideale manier om de ziel en de rijke Russische cultuur te ontdekken. Aan boord van de MS Volga Dream ***** geniet u van het betoverende landschap en indrukwekkende monumenten, afgewisseld door kleine dorpjes waar de lokale bevolking u warm onthaalt. Het volledige schip wordt voor deze reis door ons afgehuurd.
Tijdens deze 12-daagse cruise zal u diverse sites van het UNESCO werelderfgoedlijst bezoeken.

Programma

Dag 1: BRUSSEL - MOSKOU

Vertrek per lijnvlucht van Brussel naar Moskou.
Onthaal en transfer naar ons luxehotel Marriott Grand hotel *****, centraal gelegenop de Tverskaya Prospekt.

Oriëntatietour met gids doorheen de Russische hoofdstad met het Rode Plein, de Sint-Basiliuskathedraal en een kijkje in de GUM luxewinkelgalerij, de voormalige staatswinkel.


Dag 2: MOSKOU (O + L + D)

Na het ontbijt nemen we de Moskouse metro, met zijn prachtige stations, tot aan het wereldberoemde Kremlin. De architecturale verscheidenheid binnen deze vesting is indrukwekkend, alsook de talrijke bezienswaardigheden zoals de tsarenklok en het -kanon.

We bezoeken de Armory, het museum met de wapenkamer. Dit museum bezit een waardevolle collectie kunstvoorwerpen uit de tijd van de tsaren. Bezoek aan de Kathedraal van de Aartsengel Michaël, de grootste kerk van het Kremlin.

Na de lunch bezoeken we de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld: de Christus Verlosserkathedraal. Tevens bezoeken we het kerkhof van het Novodievichy klooster, waar tal van Russische beroemden begraven liggen.

Verder bezoeken we de Tretyakov-galerij met de mooiste iconenverzameling van Rusland en de moderne Russische kunst. Het museum heeft de grootste verzameling Russische kunst en telt zo'n 57.000 stukken. De stichter van het museum was de industrieel Pavel Michailovitsj Tretyakov (1832-1898). Van de iconenverzameling zijn 'De Moeder Gods van Vladimir' en de Drievuldigheidsicoon het meest bekend.


Dag 3: MOSKOU - SINT-PETERSBURG (O + L + D)

Na het ontbijt transfer naar het station voor de transfer naar Sint-Petersburg. We nemen de supersnelle Sapsantrein voor een rit van 4 uur. Na aankomst in het Finlandia station onthaal, lunch gevolgd door een stadsrondrit met de belangrijkste bezienswaardigheden. We bezichtigen oa. het Paleizenplein, het Winterpaleis, de oevers van de Neva, het Vassilievski-eiland, de Admiraliteit, de Nevski Prospekt, de Kazan kathedraal en de Isaac kathedraal. Vanavond is er gelegenheid tot het bijwonen van een kwaliteitsvolle Russische dansavond met een champagne receptie in een schitterend paleis of een voorstelling van het Zwanenmeer, werk van Tchaikovsky.

Installatie in ons ***** hotel Taleon Imperial, lid van de 'Leading Hotels of the World'.


Dag 4: SINT-PETERSBURG MET DE DE HERMITAGE (O + L + D)

Vandaag staat meteen één van de hoogtepunten op het programma: een bezoek aan het wereldvermaarde Hermitage-museum. We hebben toegang tot het museum alvorens de deuren opengaan. Hierdoor vermijden we de grote toeloop.

Het beroemde museum is gehuisvest in het Winterpaleis, gebouwd door Rastrelli en vervolledigd in 1762. Oorspronkelijk was de façade in een gele zandkleur met witte boorden geschilderd en voorzien van typische barokke gulden standbeelden. In de 19e eeuw werd aan het paleis een uniforme Venetiaans rode kleur gegeven, maar tegenwoordig schittert het in een zeegroen en wit geheel.

De Kleine Hermitage werd gebouwd als een toevluchtsoord voor Catharina de Grote. Hier startte zij de keizerlijke kunstcollectie die uiteindelijk uitmondde in de grootste kunstgalerij ter wereld.

De Grote Hermitage werd gebouwd om de snel groeiende collectie in onder te brengen, gevolgd door de Nieuwe Hermitage, die in 1852 werd geopend als Sint-Petersburgs eerste publieke kunstgalerij. Hier besteden we aandacht aan de afdeling met Vlaamse wandtapijten, Vlaamse kunst (Rubenszalen), Rembrandt, Franse impressionisten en expressionisten. U zal overweldigd zijn van de enorme keuze aan prachtwerken.

We genieten van een typische Russische lunch in een typisch Datsja restaurant (wijnen en wodka inclusief). Na de lunch vertrekken we naar Poushkine, zo'n 25 km verder gelegen. Hier vinden we het zomerpaleis van Catharina. Poushkine, het voormalige Tsarskoye Selo, is na de Russische Revolutie vernoemd naar de grote Russische schrijver Aleksandr Poushkine die hier school liep. Hier heeft hij ook zijn eerste gedichten in het publiek voorgedragen aan de destijds beroemdste dichter van Rusland, Gavrila Derzjavin. Het dorpje Tsarskoje Selo werd in de 18e eeuw vooral bekend doordat de tsaren hier hun zomerresidentie hadden.

 We bezoeken het Catharinapaleis en het kleinere Alexanderpaleis. Het Catharinapaleis werd ontworpen door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli in een weelderige stijl. Gedurende de Nazi-bezetting werden de 2 grote paleizen geplunderd en als barakken gebruikt, maar na tientallen jaren van restauratie is het Catharinapaleis terug in zijn volle glorie te bewonderen. De Grote Hal in het Catharinapaleis is wellicht het ultieme voorbeeld van barokke grandeur en decoratie. Er zijn talloze rijkelijk gedecoreerde vertrekken, waaronder de amberzaal. Deze 'Barnsteenkamer van de Tsaar' was ooit in heel Oost-Europa beroemd om zijn schoonheid. De parken rondom het paleis zijn wondermooi met tal van charmante paviljoenen, grotten en een Chinese pagode.

Terugrit naar Sint-Petersburg. Inscheping aan boord van ons luxeschip MS Volga Dreamen aansluitend verzorgd diner en overnachting.

Brood- en wodkaceremonie als welkom aan boord


Dag 5: SINT-PETERSBURG + PETRUS & PAULUSKATHEDRAAL
+ PETERHOF (O + L + D)

Bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, begraafplaats van de belangrijkste tsaren. Onze landgenoot en gewezen directeur van de Mechelse beiaardschool Jo Haazen bouwde hier in 2003 een Vlaamse Beiaard, 300 jaar na Peter de Grote.

We genieten van de lunch in Peterhof, gelegen aan de Finse Golf op 25 km van Sint-Petersburg. Peterhof of Petrodvorets mag worden gerekend tot één van de mooiste Europese paleizen en is een goed voorbeeld van de 18e en 19e eeuwse Russische architectuur. In de paleistuinen zijn er talloze fonteinen met goud vergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen. Peter besloot op deze plaats een paleis te bouwen naar het voorbeeld van Versailles.

Pas toen tsarina Elisabeth I, dochter van Peter de Grote de troon besteeg, werd de bouw verdergezet. Zij liet haar favoriete Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli aan het Peterhof werken. Maar ook nadat de plannen van Rastrelli voltooid waren, was Peterhof nog niet voltooid. Tot 1917 werd er volop gebouwd aan de paleizen en tuinen door de Russische tsaren. Zo voegde tsaar Nicolaas I het landgoed Alexandria toe aan het grondgebied en bouwde hij er een klein paleis voor zijn echtgenote Alexandra Fjodorovna. Ook de laatste tsaar, Nicolaas II, woonde hier met zijn gezin.

Voor onze transfer terug naar Sint-Petersburg maken we gebruik van de snelle hydrofoil 'Peterhof Express'. Diner en overnachting aan boord van de Volga Dream.

Captain's diner aan boord


Dag 6: CRUISE: LADOGAMEER EN MANDROGI (O + L + D)

Deze nacht varen we over het tweede grootste meer van Europa naar de monding van de Svir rivier. De sluizen van Podporogie zijn met talrijke sculpturen versierd.
Hier troont Lenin boven een inscriptie 'Lenin leefde, Lenin leeft, Lenin zal leven'.
De streek is een mooi voorbeeld van het Russische plattelandsleven. We maken een mooie wandeling in Mandrogi met zijn datsja's en souvenirwinkeltjes.

BBQ op het zonnedek van ons schip.


Dag 7: CRUISE: KIZHI (O + L + D)

Vandaag bezoeken we het in het noorden van het Onegameer gelegen eiland Kizhi, dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een openluchtmuseum met een indrukwekkende collectie houten architectuur. Pronkstukken zijn de imposante kerken, zoals de spectaculaire met 22 koepels versierde Kathedraal van de Transfiguratie. Deze koepels werden geheel van hout gemaakt zonder gebruik te maken van één spijkers. Tijdens onze wandeling over het eiland zien we echter nog veel meer moois, zodat u een goed beeld krijgt van het wonen en werken van de bevolking door de eeuwen heen.

Aan boord van de Volga Dream genieten we na van een Piano-recital met werk van Tchaikovsky en Rachmaninov.


Dag 8: CRUISE: GORITSY (O + L + D)

We leggenn aan in Goritsy, gelegen aan één van de verbrede stukken van rivier de Sheksna. Van hieruit maken we een uitstap naar het 14e eeuwse klooster van Kirillov Belozersky. In de eeuwen na de stichting ervan breidde het klooster zich langzaam uit, tot een fotogeniek geheel van kerken en andere religieuze gebouwen. Het klooster van de Heilige Cyrillusvan het Witte Meer bezit een unieke collectie iconen in het museum.

Russisch galadiner met wodkaproeverij aan boord van de Volga Dream.


Dag 9: CRUISE: JAROSLAVL (O + L + D)

Aankomst in Jaroslavl, één van de oudste steden aan de Volga en stad op de 'Gouden Ring'. De stad werd in 1016 gesticht. Bezoek aan de prachtige Elias-kerk met zijn indrukwekkend interieur. Het Kremlin van Jaroslavlbehoort tot het Unesco Werelderfgoed. Tijdens de stadsrondrit bezoeken wij het Klooster van de Verlosser, de Kathedraal van de Verheerlijking.

Na een 'muzikaal bezoek' aan de residentie van de Gouverneur, vertrekt de Volga Dream terug naar het Rybinsk waterreservoir.

Aan boord wacht ons een Russische theeceremonie en thema-avond Russisch koken.


Dag 10: CRUISE: UGLICH (O + L + D)

Een rustige vaart op de Volga brengt ons naar de oude stad Uglich, met zijn schitterend kremlin uit de 14e eeuw. Hier bezoeken we de kerk van Sint-Dimitri of 'Bloedkerk' die gebouwd werd op de plek waar de zoon van Ivan de Verschrikkelijke vermoord werd. Verder bezoek aan de Kathedraal van de Gedaanteverandering en de iconengalerij. We wonen een concent bij met uniek gezang. Vervolgens over het Moskoukanaal vaart het schip weer verder de avondzon tegemoet.

Aan boord worden we getrakteerd op een historische film over de aanleg van het Moskoukanaal.


Dag 11: MOSKOU (O + L + D)

Na een voormiddag varen komen we 's middags aan in Moskou. We genieten van een buffetlunch aan boord waarna we ontschepen. Onthaal en transfer naar het centrum van Moskou. Installatie in ons hotel Marriott Grand*****.

In de namiddag nog gelegenheid om het Rode Plein te ontdekken, of een balletvoorstelling mee te maken. Avondmaal en overnachting.


Dag 12: MOSKOU - BRUSSEL (O)

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Verzeker uw deelname aan deze unieke reis !

Wilt u meer details kennen van deze uitzonderlijke reis of wenst u in te schrijven ?


contacteer ons op 016 781 081


of per mail op reizentienen@checkinfortheworld.be

Praktisch

Praktisch

Inclusief

Inbegrepen in de prijs:

 • Vluchten Brussel-Moskou en Moskou-Brussel
 • Transfers van- en naar de luchthavens in Rusland en transfers van- en naar het schip
 • 3 nachten in luxehotel Marriott Grand ***** in Moskou
 • 1 nacht in luxehotel Taleon Imperial Palace ***** in Sint-Petersburg
 • 7 daagse riviercruise op de MS Volga Dream *****
 • Nederlandssprekende gidsen in Moskou en Sint-Petersburg
 • Audiofoon, zender en oortjes voor de bezoeken in Moskou en Sint-Petersburg
 • Frans- of Engelssprekende gidsen tijdens de cruise-uitstappen
 • Volpension tijdens de ganse reis
 • Welcome Captain's Cocktail receptie met gratis champagne en snacks
 • Russische welkomdrink met vodka- en broodceremonie
 • Dagelijks Afternoon Tea en 24u koffie of thee beschikbaar
 • Farewell Cocktail aan boord, met wijn of vodka
 • Fruitmand en water in de kajuit
 • Flessenwater tijdens de uitstappen, frisdrankje na elke uitstap aan boord
 • Gratis gebruik van de library, sauna, fitness...
 • Cultureel en educatief programma aan boord
 • Initiatie in de Russische literatuur, taal en muziek
 • Begeleide uitstappen in Moskou en Sint-Petersburg
 • Entreegelden van de vermelde sites
 • Alle uitstappen tijdens de cruise
 • First Aid aan boord en permanente dokter aan boord
 • Reisleiding vanaf Brussel
 • BTW, reisinformatiemapje en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden


Exclusief

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering (verplicht voor Rusland)
 • Visumkosten Rusland
 • Fooien in voor gidsen en chaffeurs Moskou en Sint-Petersburg
 • Fooien voor het personeel van de Volga Dream
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon...

Meer informatie

*

 • Asteria Expeditions

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Begeleide riviercruise Rusland

Begeleide riviercruise Rusland

 • € 3350

Vraag een offerte aan
Peter helpt je graag verder
Peter helpt je graag verder

Peter helpt je graag verder

Selectair Check In For The World

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Beauduinstraat 44
3300 Tienen