Seabourn Ovation

Seabourn Ovation

Deel dit artikel

De Ovation is het nieuwe cruiseschip van rederij Seabourn. Het recent ingehuldigde luxeschip is momenteel op terugweg van de Middellandse Zee en maakte onderweg naar Amsterdam een tussenstop in Zeebrugge. Een uitgelezen kans voor onze marketingmedewerker Kathy om – terwijl de gasten even van boord waren op excursie – de faciliteiten met eigen ogen te gaan bekijken. Neem je mee een blik achter de schermen?

Wat voor schip?

De Seabourn Ovation is een luxeschip, en dat merk je. Met haar 300 kajuiten kunnen er maximum 600 passagiers aan boord. Ter vergelijking: bij een groot resortschip kunnen dat er soms wel 5000 zijn. De sfeer op de Ovation mag je dus gerust intiem noemen. Verwacht hier dus geen glijbanen en klimmuren. Well stijlvol ingerichte lounges met veel lichtinval, en veel ruimte per passagier. 

Alleen suites met balkon

Alle kajuiten zijn suites met balkon. Vergeet dus het beeld dat je hebt van de kleine claustrofobische kajuit zonder ramen. Denk meer in de richting van een ruime, moderne hotelsuite. We hebben zelf geen foto kunnen maken van de suites, want die waren op dat moment in gebruik. Daarom even een foto uit ons archief om je toch een idee te geven hoe een suite eruit ziet. (Alle andere foto's hebben we wél ter plaatse gemaakt) Dit is de Signature Suite.

Je living, maar dan buiten

Voor wie behoefte heeft aan nog meer privacy en comfort zijn er privé strandhuisjes opgetrokken op een afgezonderd dek (The Retreat), rondom een whirlpool. Deze outdoor woonkamers zijn compleet uitgerust met flatscreen TV en een gevulde koelkast. Je kunt ze huren voor een halve dag of een hele dag, om zo in alle rust en luxe van het buitenleven te genieten. Dat is pas de overtreffende trap van VIP.

Vijf restaurants inclusief

Er zijn vijf restaurants aan boord, en ze zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Dat is niet standaard voor een cruise. Meestal is er één restaurant inbegrepen, en betaal je bij voor bezoeken aan de andere specialiteitenrestaurants. Hier dus niet: je kunt eten waar je wil, al moet je soms wel even reserveren. Naast het (à la carte) hoofdrestaurant, heb je ook een sushirestaurant, een buffetrestaurant, een buitenrestaurant en het specialiteitenrestaurant van Thomas Keller.

Zelf getest: het buffetrestaurant

We hadden het geluk om uitgenodigd te worden voor een lunch aan boord. We hebben dus het buffetrestaurant The Collonade zelf kunnen uitproberen. De term "buffetrestaurant" doet deze eetgelegenheid eigenlijk geen eer aan. Het is natuurlijk een buffet, maar het eten is extreem verfijnd. Je hebt een toog met koude gerechten, eentje met warme gerechten en eentje met desserts. Je kunt zowel binnen als buiten plaatsnemen om te eten. Ons advies? Je weegschaal niet meenemen, want hier wil je schaamteloos van kunnen genieten.

Michelinsterrenchef? Of course!

Maar het paradepaardje is toch wel het restaurant The Grill onder leiding van Amerikaanse sterrenchef Thomas Keller. Je geniet er van moderne versies van iconische Amerikaanse gerechten zoals steak, kip en kreeft. Er wordt live muziek voorzien door een huispianist, en dat maakt dit restaurant ’s avonds bijna populairder dan de club. Dit restaurant is erg gegeerd, dus je reserveert best op voorhand welke avond je hier wil komen dineren.

"Seabourn heeft zelf koeien aangekocht voor één van haar kleine kaasleveranciers, om zo dezelfde authentieke producten te kunnen blijven aanbieden"

Alles voor de authenticiteit

Tijdens de rondleiding kregen we nog een leuke anekdote te horen. Thomas Keller staat gekend voor zijn voorliefde voor kleinschalige leveranciers en authentieke ingrediënten. Zo koos hij een heel kleine boerderij uit voor de productie van een bepaald soort kaas. Toen er twee schepen werden bijgebouwd, kon deze boer niet meer volgen. In plaats van over te schakelen naar een grootleverancier, heeft Seabourn toen beslist om zelf extra koeien aan te kopen, om toch dezelfde kwaliteitsvolle kaas te kunnen blijven aanbieden. 

Entertainment aan boord

Wat doe je nu hele dagen aan boord tijdens zeedagen? Een exclusief schip als dit beschikt uiteraard niet over de grote filmzalen, klimmuren of schaatspistes die je op andere cruiseschepen terugvindt. Toch is er voldoende aanwezig om je bezig te houden: een spelletjeskamer, een bibliotheek, een internetcafé, een casino, en een club waar je ’s avonds op de dansvloer je benen kunt strekken. 

Kapper met zicht op zee

Er zijn zes whirlpools, twee zwembaden, uitgebreide fitness- en yogafaciliteiten en winkeltjes waar je stijlvolle souvenirs kunt kopen. Er is ook een schoonheidssalon om, uiteraard ook met zicht op zee, je haar of nagels te laten verzorgen. Voor de mannen is er een heuse barbier aanwezig.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit drijvend luxehotel? Bijvoorbeeld waar dit schip dit jaar zoal naartoe vaart, en of jij nog mee kunt? Neem dan gerust contact op, we vertellen je er graag alles over. Of snuister verder tussen onze reisverhalen.
Peter helpt je graag verder
Peter helpt je graag verder

Peter helpt je graag verder

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.