Door ons getest: Tenerife

Van 9 tot 14 maart 2018 stuurden we enkele van onze reisagenten naar Tenerife voor een grondige hotelinspectie en een verkenning van het eiland. Welke delen van Tenerife zijn zeker de moeite waard? Welk hotel past het best bij jou als klant? Onze reisagenten zochten het uit! 
 

<strong>Zuid-Tenerife: stranden en gezellige stadjes</strong>
<div style="text-align: justify;">Het zuiden van Tenerife is de meest toeristische regio van het eiland. Van Los Christianos tot aan Playa Paraíso vind je eenvoudige appartementen tot echte luxe vijfsterrenresorts: voor elk wat wils dus. Op de kilometerslange dijk is het aangenaam shoppen in mooie winkels van bekende merken (Armani, Bosch,…). Ook mensen die graag lokale restaurantjes of terrasjes aandoen zullen hier zeker genieten. Ondanks het toeristische karakter is de bevolking overal even vriendelijk.</div>
Zuid-Tenerife: stranden en gezellige stadjes
Het zuiden van Tenerife is de meest toeristische regio van het eiland. Van Los Christianos tot aan Playa Paraíso vind je eenvoudige appartementen tot echte luxe vijfsterrenresorts: voor elk wat wils dus. Op de kilometerslange dijk is het aangenaam shoppen in mooie winkels van bekende merken (Armani, Bosch,…). Ook mensen die graag lokale restaurantjes of terrasjes aandoen zullen hier zeker genieten. Ondanks het toeristische karakter is de bevolking overal even vriendelijk.
Noord-Tenerife: fantastische natuur
Er is ook een heel ander Tenerife: het groene noorden is meteen veel minder toeristisch. De schitterende besneeuwde Teide, het fantastische Puerto de la Cruz en het fenomenale San Sebastián de la Laguna zijn werkelijk een aanrader voor iedereen. Wat een contrast met het zuiden! Een verkenning van de omgeving met een huurauto is zeker de moeite waard.
<div style="text-align: justify;"><strong>Noord-Tenerife: fantastische natuur</strong><br />
Er is ook een heel ander Tenerife: het groene noorden is meteen veel minder toeristisch. De schitterende besneeuwde Teide, het fantastische Puerto de la Cruz en het fenomenale San Sebastián de la Laguna zijn werkelijk een aanrader voor iedereen. Wat een contrast met het zuiden! Een verkenning van de omgeving met een huurauto is zeker de moeite waard.</div>

Hotel Hard Rock Tenerife: voor de echte muziekliefhebber

Het Hotel Hard Rock Tenerife heeft de reputatie alleen voor hipsters en rockers te zijn, maar niets is minder waar. Dit hotel is voor elke leeftijd, en dan vooral voor de echte muziekliefhebber. Overal en altijd is er muziek. In het restaurant, bij het zwembad, in de bar, live muziek in het restaurant,…het is een hele beleving, en vooral luid.

<div style="text-align: justify;">Dit hotel biedt prachtige kamers, mooie zwembaden en een hele leuke beachclub. Eén keer per maand wordt hier trouwens een fenomenale beach party gegeven. Toegang is voor de klanten van het hotel gratis. Een show op rolschaatsen terwijl je geniet van een drankje in de sky lounge bar, een zangeres bij de aquagym: werkelijk alles is hier een belevenis. Het ontbijt is zeer uitgebreid en ook de maaltijden in de beachclub zijn zeer verzorgd.</div>
Dit hotel biedt prachtige kamers, mooie zwembaden en een hele leuke beachclub. Eén keer per maand wordt hier trouwens een fenomenale beach party gegeven. Toegang is voor de klanten van het hotel gratis. Een show op rolschaatsen terwijl je geniet van een drankje in de sky lounge bar, een zangeres bij de aquagym: werkelijk alles is hier een belevenis. Het ontbijt is zeer uitgebreid en ook de maaltijden in de beachclub zijn zeer verzorgd.
Riu Arecas: splinternieuw en verzorgd
Het RIU Arecas werd een tijdje geleden volledig gerenoveerd, om tegemoet te komen aan de wensen van klanten. Er zijn twee zwembadzones met ligstoelen. Omdat het hier vrij druk kan worden, is het ook aangenaam vertoeven is het aan de beachclub. Deze is gelegen aan de overkant van de straat vlak naast de Riu Palace. Om er te geraken gebruik je echter heel wat trappen, wees dus zeker voorbereid en hou hiermee rekening.
<strong>Riu Arecas: splinternieuw en verzorgd</strong>
<div style="text-align: justify;">Het RIU Arecas werd een tijdje geleden volledig gerenoveerd, om tegemoet te komen aan de wensen van klanten. Er zijn twee zwembadzones met ligstoelen. Omdat het hier vrij druk kan worden, is het ook aangenaam vertoeven is het aan de beachclub. Deze is gelegen aan de overkant van de straat vlak naast de Riu Palace. Om er te geraken gebruik je echter heel wat trappen, wees dus zeker voorbereid en hou hiermee rekening.</div>

Het restaurant is vrij groot, en er heerst steeds een gezellige drukte. Wie echter liever wat rustiger dineert, kan dat ook steeds buiten, of in een van de specialiteitenrestaurants. De kamers zijn mooi en verzorgd. Een kamer met zicht op het zwembad is aan te raden, deze zijn rustiger gelegen. In hotel Riu Arecas verblijven voornamelijk (oudere) koppels. Je kan er ook een scootmobiel huren (€70/week). Het hotel trekt een groot aantal ‘repeaters’. Sommigen komen zelfs al 12 jaar naar dit hotel! Dat wil wel wat zeggen.

Tenerife praktisch
Het zonnige eiland Tenerife is het grootste van de 7 Canarische Eilanden. Midden op het eiland ligt de Pico del Teide, met zijn hoogte van 3.700 meter de hoogste berg van Spanje. Deze deelt het eiland in tweeën. Het noorden van Tenerife is groen en vruchtbaar en het regent hier regelmatig. Het zuiden van Tenerife is droog en zeer zonnig. Hier is het zelfs tot diep in de winter nog aangenaam toeven op het strand, kortom het perfecte klimaat voor een strandvakantie. Wil je graag zon, warmte en warm zeewater, dan reis je best in het vroege najaar naar Tenerife. Later kan het zeewater snel afkoelen. Met het vliegtuig bereik je het eiland in ca. 4u30. Wil je ter plaatse veel rondreizen, dan is een huurwagen de ideale optie. Hou er wel rekening mee dat de wegen erg bochtig en smal kunnen zijn. Verder heeft Tenerife een erg uitgebreid busnetwerk, waarmee je alle badplaatsen makkelijk bereikt.
 

Wil je meer weten over Tenerife? Wil je graag onze mening weten over de andere hotels? Neem dan gerust contact met ons op.
 

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.