Droomstranden

Droomstranden

Deel dit artikel

Het is beslist: dit jaar breng jij je zomervakantie door aan het strand! Maar dan sla je de reisbrochures open en krijg je vakantiestress door alle mogelijkheden. Het juiste strand kiezen, lijkt een zoektocht naar een speld in een … zandberg. Geen nood: wij gieten de opties graag voor jou door een zeef.
 

Hoe lang wil je vliegen?
Zit je niet graag in een vliegtuig? Dan hoef je geen volledige oceanen over te steken. De stranden van Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje liggen allemaal op minder dan 4 uur vliegen. Grote  brede zandstranden vind je aan de Olympische Rivièra (Griekenland), idyllische kleine baaitjes zijn dan weer eerder in Malta en Kroatië te vinden. Mag het wat verder? Begin dan maar te dromen van de eilanden in de Indische Oceaan (ongeveer 12 uur vliegen). De meest fervente globetrotters (of vliegfanaten) raden we Frans-Polynesië of Hawaï aan. Meer dan 20 uur in het vliegtuig, maar ook een 20/20-score voor droomstranden.
 

Waar is het mooi weer in onze zomer?
Azië is interessant in onze zomer. Bepaalde delen van Thailand en Sri Lanka ontsnappen namelijk grotendeels aan het regenseizoen, en in Indonesië en Bali heb je zelfs helemaal geen last van het regenseizoen, want dat valt daar pas later op het jaar. Graag helemaal regenvrij? Dan zijn de Canarische eilanden, Griekenland en Egypte een goede keuze. Of waarom niet eens naar Miami, USA? Ook de Seychellen en Frans-Polynesië hebben hun droge maanden in onze zomer.
 


Wat wil je doen aan het strand?
Nog een mogelijkheid om droomstranden te filteren? Maak vooraf voor jezelf uit wat je het liefst doet. Is dat duiken of snorkelen ? Dan is Marsa Alam in Egypte een aanrader.  Liever surfen? Dan is Portugal een goed idee. Wil je de zee combineren met wat cultuur? Dan ga je voor Egypte, Mexico, Kroatië, Griekenland of Marokko. Droom je van zwemmen met dolfijnen? Dan kan onder andere in Mexico. Stel een lijstje van droomervaringen op, en leg het aan ons voor. Het kan ons helpen te bepalen welke droomstranden bij jou passen.
 


In welk klimaat voel jij je het best?
Nog één tip: kijk ook even naar het klimaat. Exotische stranden in Zuid-Amerika of Azië hebben vaak een tropisch klimaat. Hou je niet van een hoge luchtvochtigheid? Dan is een bestemming met een woestijnklimaat meer iets voor jou. Hallo, Canarische eilanden, Griekeland, Spanje of Egypte!
 

Blijft het moeilijk kiezen?
Dan bespreken we graag nog meer factoren die van een droomstrand ook jouw droomvakantie maken.
Vrijblijvend, uiteraard. Spreek ons gauw aan.

 
Peter helpt je graag verder
Peter helpt je graag verder

Peter helpt je graag verder

Selectair Check In For The World

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Beauduinstraat 44
3300 Tienen